Doorgaan naar content
Vanderkamp
Berry Boxem inspecteerd de roostergoed installatie van Vanderkamp Pompen in werking op de RWZI in Worden.

Referentie Aannemersbedrijf Pannekoek GWW B.V.

Aannemersbedrijf Pannekoek GWW B.V. kreeg van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden de opdracht om de rioolwaterzuivering in Woerden te renoveren. Op deze locatie wordt het afvalwater van zo’n 60.000 inwoners uit de regio gezuiverd en vervolgens in de Oude Rijn geloosd. Dit proces moest tijdens de renovatie blijven doordraaien. Vanderkamp Pompen realiseerde hiervoor een tijdelijke omleiding.

Klantcase Aannemersbedrijf Pannekoek GWW B.V.

Bjorn Jacobs, projectleider bij Pannekoek GWW B.V.

De oplossing

Vanderkamp Pompen maakte in opdracht van Pannekoek GWW B.V. een tijdelijk ontvangwerk. Hier kwam tijdens de renovatie het afvalwater van 60.000 inwoners binnen. In het ontvangwerk zat een roostergoedinstallatie die het water zuiverde. Daarna zorgde een pompsysteem voor een goede afvoer naar de Oude Rijn.

Een belangrijk aandachtspunt was het moment waarop werd overgestapt van het bestaande naar het tijdelijke ontvangwerk en andersom. Het proces mocht niet stil komen te liggen. “Daarom stelden we een pompplan op. In dit plan verdeelden we de taken en bepaalden we de planning”, vertelt Bjorn Jacobs, projectleider bij Pannekoek GWW B.V.. “Op de dag van de overstap werkten we intensief samen. Terwijl wij de fysieke omzetting deden, maakte Vanderkamp Pompen het ontvangwerk besturingstechnisch in orde.”

Processen monitoren

Om de waterzuivering te monitoren, werd het tijdelijke ontvangwerk van een besturingssysteem voorzien. Ontstond er een probleem, dan kwam Vanderkamp Pompen direct in actie. In eerste instantie probeerden de monteurs het probleem op afstand op te lossen. Lukte dat niet, dan gingen ze op locatie aan het werk. “Wij ontvingen altijd een melding, zodat we op de hoogte waren”, zegt Bjorn. “Gelukkig zijn er nagenoeg geen storingen geweest. Het tijdelijke ontvangwerk heeft ruim een jaar prima gefunctioneerd.”

“Het tijdelijke ontvangwerk heeft ruim een jaar prima gefunctioneerd.”
- Bjorn Jacobs, projectleider bij Pannekoek GWW B.V.

Elkaar versterken

Pannekoek GWW B.V. werkt regelmatig samen met Vanderkamp Pompen. En dat bevalt goed. “Projecten worden op een gestructureerde manier aangepakt, waardoor de verwachtingen duidelijk zijn. Bovendien is het materieel altijd schoon en netjes onderhouden”, aldus Bjorn. “Ik zie de samenwerking in de toekomst positief tegemoet. Vanderkamp Pompen is een professionele partner die openstaat voor innovatie en duurzaamheid. Ik denk dat we elkaar op deze gebieden kunnen versterken.”

Offerte

Ook samenwerken op het gebied van een tijdelijke oplossing voor het omleiden van afvalwater?
Vraag dan hier een offerte aan.