Doorgaan naar content
Vanderkamp
Wouter Potappel (links) is in gesprek met Peter Matthijssen (rechts) van Antec BV.

Peter Matthijssen is CEO van Antec. Antec is gespecialiseerd in de verkoop, installatie en onderhoud van generatoren, pompsystemen, ventilatie en compressoren voor diverse industriële en gebouwtechnische toepassingen.

Antec streeft naar een flexibele benadering van al haar projecten. Antec doet veel zelf en is VCA gecertificeerd. Antec werkt op regelmatige basis met subcontractors samen om projecten sleutel-op-de-deur te kunnen aanbieden.

Zo is Antec meer dan 10 jaar geleden in contact gekomen met Vanderkamp Pompen. Bij een revisieproject van grote pompen moest er een tijdelijk pompsysteem geplaatst worden. Die tijdelijke pompinstallatie moest in geval van stormweer het overtollige regenwater afvoeren. Vanderkamp Pompen heeft toen een oplossing op maat aangeboden. Dat eerste project is heel aangenaam verlopen en we zijn door de jaren heen regelmatig blijven samenwerken.

Klantcase Antec BV

Peter Matthijssen - CEO Antec BV

Samenwerking met Vanderkamp

Zo’n lange samenwerking kan alleen maar als je elkaar ten volle vertrouwt en correct behandelt. Je leert elkaar door de jaren heen ook beter kennen en het is altijd leuk om met dezelfde mensen in contact te komen.

Door de jarenlange ervaring zijn ze bij Vanderkamp zeer efficiënt geworden in elk aspect van hun projecten. Al vanaf de voorbereiding worden er duidelijke afspraken gemaakt om niets aan het toeval over te laten.

De snelheid waarmee Vanderkamp zulke systemen opbouwt en afbouwt blijft telkens verrassen. Door de jaren heen heb ik hen ook mee zien evolueren en moderniseren. Bijvoorbeeld het gebruik van dronebeelden om de bestaande situatie te scannen, gevolgd door een 3D ontwerp van het volledige pompsysteem in die scan.

Mijn persoonlijke favoriet is de remote monitoring en controle. Dat is het toppunt van gebruiksgemak. De systemen draaien volledig autonoom. Als er dan al eens een probleempje is, dan is het dikwijls al opgelost nog voor iemand iets gemerkt heeft.

"Al meer dan tien jaar werken Vanderkamp en Antec nu samen en ik hoop dat we er nog enkele tientallen bij kunnen doen. Met hun nieuwe locatie in het prachtige Zierikzee is het ook voor ons nu nog makkelijker om eens een koffie te gaan drinken."
- Peter Matthijssen

Project Antwerpen BASF

Op de site van BASF in Antwerpen heeft Antec samen met Vanderkamp al meerdere projecten samen tot een goed einde gebracht.

De grootste uitdagingen waren tijdelijke pompsystemen ter vervanging van defecte pompen, telkens oplossingen op maat maar soms tot wel meer dan 10.000 kubieke meter per uur.

Dit project is wel wat apart om meerdere redenen. Gedurende de zomer hebben ze op de site van BASF zoveel koelwater nodig dat de aanwezige afvoerleiding overbelast wordt. Wanneer dat gebeurt loopt de toezichtsput midden op de site over en hebben ze een serieuze calamiteit. Met Vanderkamp voorzien wij elke zomer in een pompsysteem om dat te vermijden.

Bij BASF is alles een maatje groter. Dit pompsysteem stuurt 6000 kubieke meter water per uur naar een afvoer op meer dan 250 meter verder. Dat is 100 kuub per minuut. Kun je je voorstellen dat dat hier elke minuut uit de grond komt?

Betrouwbaarheid is hier dus kritisch, een autonome sturing met remote monitoring en noodstroomsystemen zorgen ervoor dat ze bij BASF op beide oren kunnen slapen in afwachting van hun geplande werken.

Offerte

Ook samenwerken op het gebied van een tijdelijke oplossing voor het omleiden van koelwater?
Vraag dan hier een offerte aan.