Doorgaan naar content
Vanderkamp
Wegoverspanning bij IJmuiden project grootste tijdelijke pompinstallatie ter wereld.

Leidingwerk en toebehoren

Ons leidingwerk wordt vaak geleverd in combinatie met een pompinstallatie, alhoewel het ook los kan worden verhuurd. Vanderkamp heeft kilometers aan buizen en alle denkbare pas- en hulpstukken in bezit, in diameters variërend van 100 tot 1000 mm. Door een grote verscheidenheid aan soorten en maten is er veel mogelijk, en vormen bijvoorbeeld water- en wegoverspanningen ook geen probleem.

Om het water voor te blijven moeten we net zo flexibel meebewegen. Vol passie werken we, vanaf de oprichting van ons familiebedrijf in 1991 to op de dag van vandaag, aan uw watervraagstukken.
- Wij zijn Vanderkamp The Dutch Water Engineers

Stalen buis

Onze perspijpen zijn stalen buizen met aangelaste flenzen, met standaard een PN10 flensverbinding. De standaardlengtes zijn 6 en 12 meter, met diameters die variëren van 100 tot 1200 mm. Alles korter dan 6 meter noemen we pasbuizen.

Buizen op locatie in Zierikzee bij Vanderkamp Service.

Pasbuizen

Onze pasbuizen zijn stalen buizen met aangelaste flenzen, met standaard een PN10 flensverbinding. Diverse lengtes zijn bijvoorbeeld 0.2, 0.5, 1, 1.5, 2, en 3 meter, maar altijd korter dan 6 meter. De diameters variëren van 100 tot 1000 mm.

Bochten

Onze bochten zijn stalen buizen met een vaste en een losse aangelaste PN10 flens. De losse flens zorgt ervoor dat de bocht in elke richting is te draaien. De standaardbochten zijn 11, 22, 30, 45 en 90 graden, met diameters die variëren van 100 tot 1000 mm. 

Voor de grotere diameters hebben we speciale transport frames ontwikkeld.

Flensverlopen

Om aan te sluiten op een buis met dezelfde diameter maar met een andere flens dan PN10, hebben we diverse flensverlopen. Een voorbeeld hiervan is een verloop van PN10 naar ANSI flenzen. De lengtes variëren van 0.3 tot 1.5 meter. 

Verloop stukken voor buizen van Vanderkamp.

T-stukken

Onze T-stukken zijn stalen buizen waarin een tweede buis onder 90 graden is ingelast. Ook deze hebben standaard PN10 flensverbindingen. De aftakking kan dezelfde diameter hebben, of kleiner zijn. 

Verloop stukken

Om buizen met verschillende diameters aan elkaar te verbinden hebben we verloop stukken, standaard met  PN10 flenzen. We zijn in het bezit van veel soorten combinaties, met diverse lengtes.

Wegoverspanningen

Om een weg, een fietspad of water te kruisen, kunnen we van standaard buizen en bochten een wegoverspanning bouwen. Dit kan worden uitgevoerd met buizen van diameters 300 tot 1000 mm. De bijbehorende statische controleberekening kunnen we desgewenst voor u uitvoeren.

Wegoverspanning bij Eefde in 2015 gemaakt door Vanderkamp Pompen.

Afsluiters

Voor het afsluiten van een leiding hebben we handbediende afsluiters en automatisch werkende afsluiters (Auma's). Daarnaast hebben we ook schuifafsluiters of vlinderkleppen.

Blindplaten

Blindplaten worden gebruikt voor het afblinden van stalen leidingen. Wij hebben blindplaten met een diameter van 300 tot 1000 mm.

Afsluiter van Vanderkamp Pompen met mooi oranje wit logo bij project voor Muiden waarbij over de Stenen Beer water moest worden gepompt.

Pakkingen, bouten en moeren

Bij elke verbinding horen bijbehorende pakkingen, bouten en moeren. Deze worden standaard meegeleverd.

Buis met bouten van Vanderkamp Pompen.

Waterbakken

Wij zijn in staat om waterbakken te leveren voor tijdelijke wateropslag. Na bronbemaling wordt het water hier tijdelijk in bakken opgeslagen, zodat wij het vervolgens weer horizontaal verder kunnen verpompen. De pompen fungeren in dit geval als booster; ze pakken het water midden in het proces op om het vervolgens met meer kracht weer door te sturen. Middels sensoren worden de pompen constant op de hoogte gehouden van het waterpeil in de bakken, waardoor de pompen zich automatisch aanpassen aan de benodigde capaciteit. 

Transport

Wij kunnen al ons materieel op elke gewenste locatie afleveren, lossen, of op het traject uitleggen. Zie hieronder een video over het transport van ons leidingwerk.

Leidingwerk en toebehoren

Leiding transport