Doorgaan naar content
Vanderkamp
Picture of Dan Lee CEO of the Workdry group.

Dan Lee nieuwe CEO Workdry International

Gepubliceerd op 23 april 2024

Dan Lee is benoemd tot CEO van Workdry International (Workdry). Workdry is met haar bedrijven Selwood, Siltbuster en Vanderkamp de toonaangevende leverancier van op maat gemaakte oplossingen voor de verhuur van apparatuur voor de behandeling en verwerking van (afval)water.

Dan Lee gaat nauw samenwerken met Arcus Infrastructure Partners ('Arcus'), een toonaangevende Europese infrastructuur-investeringsmaatschappij. Arcus heeft een meerderheidsbelang in Workdry en streeft ernaar de groep te vestigen als de nummer één leverancier van pompen en verhuuroplossingen voor (afval)waterbehandeling in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Zijn benoeming volgt op de recente overname van Vanderkamp door Workdry, waardoor een toonaangevende Nederlandse specialist in verhuuroplossingen voor pompen aan de Workdry groep is toegevoegd, samen met de al gevestigde bedrijven Selwood en Siltbuster.

"Dan Lee vertelt: 'Ik ben enthousiast om me bij Workdry International aan te sluiten in een periode van enorme groei, waarbij we een bedrijf overnemen dat er uitstekend voor staat en een nieuwe fase van binnenlandse en internationale groei ingaat. In de korte tijd dat ik het bedrijf heb leren kennen, ben ik al enorm onder de indruk geraakt van Workdry, Selwood, Siltbuster en Vanderkamp – en vooral van het professionalisme, de expertise en de toewijding van hun teams. Het succes van Workdry is gebouwd op die uitzonderlijke mensen en hun toewijding aan duurzaamheid, innovatie en sterke samenwerking met klanten, wat de fundamenten zijn van onze toekomstige groei. Ik kijk uit naar onze samenwerking om de visie en strategie voor de komende jaren te realiseren. Workdry blijft groeien door organische groei en overnames om onze leidende positie vast te houden in het Verenigd Koninkrijk en Europa."

Dan Lee komt bij Workdry met een sterke staat van dienst. Hij begon zijn loopbaan in de industrie bij NCH Group, een in de VS gevestigde industriële chemische dienstverlener, voordat hij overstapte naar Safetykleen, een specialist in industriële onderdelenreiniging en de verhuur van wasmachines. Daar werkte hij 11 jaar in leidinggevende functies. Na de verkoop van Safetykleen aan het private equity bedrijf Apax Partners in 2017, werd Dan Lee Group Managing Director bij phs Group, een marktleider op het gebied van gespecialiseerde schoonmaakdiensten. Vervolgens richtte hij het chemische oppervlaktebehandelingsbedrijf Krystal Kleen Heritage UK op, dat in 2020 werd overgenomen. Daarna trad hij aan als President van de EMEA-regio bij Tosca, een wereldleider in herbruikbare verpakkingsoplossingen.

Nu neemt hij het stokje over van CEO Richard Brown, die met pensioen gaat. Richard Brown heeft bijna dertig jaar bij Selwood en Workdry gewerkt in diverse functies.

Richard Brown: "Dan Lee heeft een bewezen staat van dienst in het creëren van een positieve en inclusieve werkomgeving. Hij barst van de energie, passie en visie. Dan Lee staat klaar om het bedrijf naar nieuwe hoogten te leiden, met naast groei een focus op de beste oplossingen en service voor onze klanten. Ik heb het volste vertrouwen in hem als de nieuwe CEO van Workdry."

Jordan Cott, Partner bij Arcus: "Dan Lee heeft een uitzonderlijke staat van dienst. Zijn focus ligt op het goed ondersteunen van zijn team om hoogwaardige oplossingen voor klanten te leveren. Samen met zijn strategische visie en diepgaand begrip van langetermijnwaardecreatie is hij de ideale leider. Hij zal Workdry door haar volgende groeifase leiden. Bij Arcus kijken we ernaar uit om samen met Dan Lee en het team voort te bouwen op de sterke staat van dienst en groeiambities van Workdry. Dit doen we door te investeren in innovatie en te kijken naar nieuwe markten. Dit is een reis die al is begonnen met de recente overname van Vanderkamp en die we met enthousiasme voortzetten in de komende tijd."