Doorgaan naar content
Vanderkamp
Vooraanzicht van tijdelijke pompinstallatie voor bluswater voorziening bij distributiecentrum.

Waarom hebben we een tijdelijke bluswatervoorziening geplaatst?

De dieselmotor van de aanwezige brandblusinstallatie was vastgelopen en de klant zat dringend verlegen om een tijdelijke oplossing. Vanderkamp heeft snel een tijdelijke bluswatervoorziening geplaatst. Daarmee is de klant spreekwoordelijk uit de brand geholpen totdat hun dieselmotor gerepareerd is.

Aansluiting van onze bluswater tijdelijke pompinstallatie in belgie.
Aansluiting van onze installatie op de eigen installatie

Waaruit bestaat de tijdelijke bluswatervoorziening?

Omdat er reparatie uitgevoerd moet worden aan de dieselmotor van de vaste brandblusinstallatie is er een tijdelijke blusinstallatie op het systeem aangesloten. Deze tijdelijke blusvoorziening bestaat uit een 20 ft container met daarin een pompinstallatie, die is aangesloten op een watertank voor de opslag van het bluswater. Hierdoor heeft de klant een werkende brandblusinstallatie totdat de dieselmotor gerepareerd is.

Tijdelijke pompinstallatie voor bluswater voorziening bij distributiecentrum.
Container met bluswaterpompinstallatie

Technische specificaties

De tijdelijke bluswaterinstallatie heeft een capaciteit van ca. 10.000 liter per minuut bij een druk van 12,5 bar. De pomp is aangesloten op het alarmsysteem en als het alarm afgaat, bijvoorbeeld doordat de waterdruk in de bluswaterinstallatie in het gebouw daalt, start de pomp automatisch. De installatie is ontworpen volgens de hoogste veiligheids- en milieunormen.

Wilt u graag meer weten?

Gert Oudenampsen Werktuigbouwkundig engineer
Gert Oudenampsen.

Spoed?

Heeft u een urgent waterprobleem? Wacht niet langer, wij staan klaar om u te helpen.