Doorgaan naar content
Vanderkamp
Deventer, RWZI project van Vanderkamp pompen. Opdracht van Waterschap Drents Overijsselde Delta. Overzichtsfoto vanuit de lucht van de tijdelijke oplossing met drie pompen.

In verband met renovatiewerkzaamheden op de rioolwaterzuivering in Deventer heeft Vanderkamp Pompen, in opdracht van Waterschap Drents Overijsselse Delta, een bypass gemaakt op het influent gemaal van de zuivering. De tijdelijke pompinstallatie heeft een capaciteit van 3.000 m3/uur, is traploos regelbaar en wordt op afstand gemonitord.

Omdat de bestaande roostergoedreiniger door de bypass ook buiten werking kwam, is er bij het tussengemaal een mobiele roostergoedreiniger geplaatst. Op deze manier wordt voorkomen dat de zuivering vervuild raakt tijdens de renovatiewerkzaamheden.

Door een goede engineering van de installatie kon er gebruik worden gemaakt van de bestaande stroomvoorziening waardoor er geen generatoren nodig waren. Dit ondanks de geringe hoeveelheid aan beschikbaar vermogen op de zuivering.

Samengevat:

  • Een traploos regelbare ┬ápompinstallatie met een capaciteit van 3000 kubieke meter per uur

  • Een mobiele roostergoedreiniger

  • De installatie is voorzien van telemetrie

RWZI Deventer

Project bij RWZI in Deventer door Vanderkamp Pompen. Afsluiters te zien op de foto.
Deventer, RWZI project van Vanderkamp pompen. Opdracht van Waterschap Drents Overijsselde Delta. Overzichtsfoto vanuit de lucht van de tijdelijke oplossing.

Wilt u graag meer weten?

Rick van der Kamp CEO
Rick van der Kamp Vanderkamp Pompen.

Spoed?

Heeft u een urgent waterprobleem? Wacht niet langer, wij staan klaar om u te helpen.