Doorgaan naar content
Vanderkamp
Overzichtsfoto van project bij Doornenburg van Vanderkamp pompen.

Bij het Gelderse Doornenburg, beheert het Waterschap Rivierenland een vaste pompinstallatie die vanuit het Pannerdensch Kanaal het riviertje de Linge gedoseerd van water voorziet. Vanwege een storing in een van de twee aanwezige pompen moest er met spoed in 2017 een tijdelijke oplossing gerealiseerd worden.

Wat was de rol van Vanderkamp?

Binnen 24 uur installeerden we een vervangende dompelpomp inclusief aansturing met een capaciteit van ruim 7000 m3 per uur. Er kon gebruik worden gemaakt van de bestaande energievoorziening.

Pompen staan aan bij project van Vanderkamp voor Waterschap Rivierenland bij Doornenburg.
Doornenburg 2017

Waarom stond vanderkamp er in 2018 weer?

De Betuwe krijgt water via de Linge. Bij Doornenburg pompt Waterschap Rivierenland normaal gesproken water uit het Pannerdensch Kanaal in de Linge. In opdracht van Waterschap Rivierenland hebben we een extra pomp geplaatst bij het drijvende gemaal de PannerlingĀ bij Doornenburg. Dit is nodig omdat het gemaal door de lage rivierwaterstand niet meer voldoende water op kan pompen. Eerder was het drijvende gemaal al verder de rivier in verplaatst. Op de website van Waterschap Rivierenland stond hierover:

"Ondanks de verwachte omslag naar koeler en wisselvalliger weer in Nederland, houden de effecten van de droogte nog enige tijd aan. Waterschap Rivierenland verdeelt het water zo goed mogelijk in het rivierengebied. Ook houden we kades en waterkwaliteit in het gebied nauwlettend in de gaten. Waar nodig nemen we maatregelen.

Vervangende pomp bij de Pannerling:
Op meerdere locaties hebben we vervangende bemaling geplaatst. Dit is nodig omdat de bestaande bemaling door de lage rivierwaterstand niet meer voldoende water op kan pompen. Vervangende pompen zijn geplaatst bij de Pannerling bij Doornenburg en Papendrecht."

Pomp bij de Pannerling in Doornenburg project voor Waterschap Rivierenland van Vanderkamp.
Doornenburg 2018

Ook in 2022 stonden we weer in Doornenburg.

Wilt u graag meer weten?

Rick van der Kamp CEO
Rick van der Kamp Vanderkamp Pompen.

Spoed?

Heeft u een urgent waterprobleem? Wacht niet langer, wij staan klaar om u te helpen.