Doorgaan naar content
Vanderkamp
Tijdelijke pompinstallatie van Vanderkamp Pompen gebouwd in opdracht van Van Heteren. Die bouwden hier een nieuw gemaal in het Drostendiep. Overzichtsfoto van de installatie.

In opdracht van Waterschap Vechtstromen en de provincie Drenthe bouwt van Heteren een nieuw gemaal in het Drostendiep. Dit gemaal ligt in de achtertuin van vakantiepark De Huttenheugte, tussen Dalen en Coevorden. Het Drostendiep stroomt aan de noordkant van de stad Coevorden het Stieltjeskanaal in. Het gemaal verpompt oppervlaktewater van een gebied met een oppervlakte van zo'n 1200 hectare.
Het oude gemaal stamt uit de jaren '60 van de vorige eeuw, waarna 'ie in de jaren '90 werd gereviseerd.
Tijdens de nieuwbouw, verpompen wij het water rondom het gemaal met vier nat opgestelde pompen (N3301) met een totale capaciteit van 7200 m3 per uur. Het leidingwerk heeft een diameter rond 1000 mm en is 60 meter lang.

Tijdelijke pompinstallatie van Vanderkamp Pompen gebouwd in opdracht van Van Heteren. Die bouwden hier een nieuw gemaal in het Drostendiep. Op deze foto is de inlaat te zien met rooster om verstopping te voorkomen.
Tijdelijke pompinstallatie van Vanderkamp Pompen gebouwd in opdracht van Van Heteren. Die bouwden hier een nieuw gemaal in het Drostendiep. Bochtenwerk met buizen is soms passen en meten.
Tijdelijke pompinstallatie van Vanderkamp Pompen gebouwd in opdracht van Van Heteren. Die bouwden hier een nieuw gemaal in het Drostendiep. Op deze foto is de uitstroom te zien.

Wilt u graag meer weten?

Berry Boxum Projectleider
Berry Boxem Vanderkamp Pompen.

Spoed?

Heeft u een urgent waterprobleem? Wacht niet langer, wij staan klaar om u te helpen.