Doorgaan naar content
Vanderkamp
Hevel in Koln Stamhein met een capaciteit van 3,5 m3/s of 12600 m3/uur. Buis rond 1600mm met een dubbele zuigleiding van 1200mm. Hoogsteverschil 0,85 meter. De waterstroomsnelheid was 1,8 m/s. Vanderkamp hevel project.

Vanderkamp heeft in opdracht van Lühn Bau een hevel gebouwd in Köln Stamheim.

Technische specificaties van deze hevel

Deze hevel had een capaciteit 3,5 m3/s, (dat is 12600 m3/uur). De installatie is gebouwd met een buis rond 1600 mm, met een dubbele zuigleiding van 1200 mm. Het hoogteverschil was 0,85 meter.

Hevel in werking bij het project in Koln.
De waterstroomsnelheid was 1,8 m/s.

Wat doet een hevel installatie?

Een hevelinstallatie is een type pompinstallatie dat wordt gebruikt om water vanuit een lagergelegen gebied naar een hoger gelegen gebied te verplaatsen door middel van vacuüm. Dit kan handig zijn bij het verpompen van water vanuit een rivier of meer naar een irrigatiesysteem op een hoger gelegen terrein of zoals in dit geval bij hoogteverschillen op een zuivering.

Besturingscontainer van Vanderkamp bij het project in 2013 in Koln.
Container met vacuümsysteem Vanderkamp.

De capaciteit van een pompinstallatie wordt meestal uitgedrukt in kubieke meters per seconde (m3/s). Dit geeft aan hoeveel water de pomp per seconde kan verplaatsen. Een capaciteit van 3,5 m3/s is relatief hoog en kan betekenen dat de pomp geschikt is voor het verplaatsen van grote hoeveelheden water over lange afstanden.

Wilt u graag meer weten?

Wilko Konings Civiel engineer
Wilko Konings van Vanderkamp Pompen.

Spoed?

Heeft u een urgent waterprobleem? Wacht niet langer, wij staan klaar om u te helpen.