Doorgaan naar content
Vanderkamp
Vakuumbehälter von Vanderkamp beim Projekt Damhusaen in Kopenhagen.

Technische specificaties hevel

Om de waterzuivering in Denemarken gedeeltelijk droog te leggen voor de bouwwerkzaamheden, is een hevelinstallatie gebouwd die bestaat uit 4 stuks DN1000 leidingen met een totale capaciteit van 10.000 m3/uur. Geheel op hoogte. Daarin zat technisch de uitdaging. Het gehele leidingwerk moest namelijk op hoogte ondersteund worden. Door goed de bouwvolgorde op voorhand te bepalen, de steunen op de juiste plek te zetten, kon de installatie veilig worden gebouwd. Omdat het leidingwerk, DN1000, in prefab delen op de plek gehesen moest worden, waren er grote kranen nodig. De zwaarste kraan was een 650-tonner.

hevelinstallatie Kopenhagen, Denemarken.
Kraanwerkzaamheden

Projectleiding

Gezamenlijk is vooraf de locatie bezocht om het ontwerp van de hevelinstallatie te finetunen. Het ontwerp vormde de blauwdruk, in combinatie met de aangeleverde pointcloud en 3D-modellen van de klant en kwam tot leven onder leiding van projectleider Berry Boxum. Het opbouwen van een dergelijke installatie vereist niet alleen technische knowhow, maar ook een goed gecoördineerde inzet van het team. Zijn team zorgde ervoor dat het duurzame ontwerp naadloos werd omgezet in de praktijk, met strikte aandacht voor veiligheid en efficiëntie.

Denemarken tekening van Damhusaen.
Ontwerp vooraf..
Foto van het werk in Kopenhagen Damhusaen van Vanderkamp de hevel opstelling.
Ontwerp in de praktijk!

Duurzaamheid en werking van de hevel

Het gebruik van alleen vacuümpompen in de hevelinstallatie benadrukt de duurzaamheid van het project. Elektrische afsluiters bieden een nauwkeurige controle over de waterstroom. Vacuümpompen verminderen elektriciteitsverbruik ten opzichte van een pompinstallatie. Dit draagt bij aan een milieuvriendelijkere en energiezuinigere oplossing, waarmee het project niet alleen functioneel is maar ook een positieve ecologische impact heeft.

Tevreden klant

In deze video deelt Holger Suhr Petersen, Operations Manager op de rioolwaterzuivering Damhusåen in Kopenhagen, inzichten over de duurzaamheidsaspecten dit innovatieve project. Vanderkamp heeft hier een tijdelijke hevelinstallatie gebouwd, waardoor werd voorkomen dat de zuiveringsinstallatie in eerste instantie met 25% minder capaciteit hoefde te draaien.

Kopenhagen, hevelinstallatie

Holger Sur Petersen - operations manager aan het woord

Wilt u graag meer weten?

Berry Boxum Projectleider
Berry Boxem Vanderkamp Pompen.

Spoed?

Heeft u een urgent waterprobleem? Wacht niet langer, wij staan klaar om u te helpen.