Doorgaan naar content
Vanderkamp
De Stationsstraat in Meerssen zag er even wat anders uit met heel wat buizen en pompen van Vanderkamp. Omdat het in de kerst periode plaatsvond hebben we de buizen wat verlichting meegegeven.

Achter de panden aan de Stationstraat in Meerssen loopt ondergronds de Watervalderbeek. De overkluisde beek voert regenwater af naar de Geul. Bij een recente inspectie heeft de gemeente geconstateerd, dat de overkluizing in slechte staat verkeert. Daarom is renovatie van de overkluizing nodig en een gedeeltelijke verlegging van het ondergrondse beekverloop via de Stationstraat.

Om de herstelwerkzaamheden aan de overkluizing mogelijk te maken, moet het beekwater worden om gepompt. Daarvoor wordt aan de voorzijde van de Hema in de Beekstraat een grote pompinstallatie van Vanderkamp geplaatst. Deze installatie kan maximaal 4300 m3 per uur verpompen, en er is ca 300 meter leidingwerk opgebouwd.

Buizen met kerstverlichting in Meerssen van Vanderkamp Pompen.
Punten waar het niet veilig is voor buurtbewoners worden vakkundig afgezet door Vanderkamp Pompen.
Vanderkamp legde een bypass aan van 300 meter in Meerssen. Omdat het in de kerst periode plaatsvond hebben we de buizen wat verlichting meegegeven.

Wilt u graag meer weten?

Berry Boxum Projectleider
Berry Boxem Vanderkamp Pompen.

Spoed?

Heeft u een urgent waterprobleem? Wacht niet langer, wij staan klaar om u te helpen.