Doorgaan naar content
Vanderkamp
EMVI project samen met F.A. Pennings heeft Vanderkamp Pompen een tijdelijke pompinstallatie en hevelinstallatie gebouwd. Overzichtsfoto van het project.

Voor het Waterschap Aa en Maas realiseert de firma F.A. Pennings de renovatie en nieuwbouw van de stuw Groote Wetering, inclusief de aanleg van een vispasage. Het deel van de Wetering waar gewerkt wordt moet worden drooggelegd. De normale werking van de stuw moet tijdens deze ombouwperiode met behulp van een noodpompinstallatie en een hevel worden overgenomen.

Om dit te realiseren hebben wij een hevelinstallatie gebouwd (met een capaciteit van 8300 m3/h) en een nat opgestelde tijdelijke pompinstallatie (met een capaciteit van 1800 m3/h) waarmee in de tegenovergestelde richting water teruggepompt kan worden.

Omdat dit een EMVI project betreft, heeft F.A. Pennings samen met Vanderkamp Pompen een plan ingediend bij het Waterschap, wat daarna is uitgevoerd.

EMVI project samen met F.A. Pennings heeft Vanderkamp Pompen een tijdelijke pompinstallatie en hevelinstallatie gebouwd.
EMVI project samen met F.A. Pennings heeft Vanderkamp Pompen een tijdelijke pompinstallatie en hevelinstallatie gebouwd. Deze moet de functie overnemen van de stuw.
EMVI project samen met F.A. Pennings heeft Vanderkamp Pompen een tijdelijke pompinstallatie en hevelinstallatie gebouwd. Nat opgestelde pomp.

Wilt u graag meer weten?

Berry Boxum Projectleider
Berry Boxem Vanderkamp Pompen.

Spoed?

Heeft u een urgent waterprobleem? Wacht niet langer, wij staan klaar om u te helpen.