Doorgaan naar content
Vanderkamp
Bartjan Werkman op de tijdelijke roostergoedreiniger op de zuivering in Apeldoorn waar Vanderkamp een bypass heeft gemaakt zodat Hollander Techniek een nieuwe besturing veilig kan installeren.

Wat is de vraag?

Hollander Techniek vervangt de besturing op de RWZI Apeldoorn. Om dit veilig te kunnen doen heeft Hollander Techniek Vanderkamp gevraagd om een bypass voor een deel van het proces op de zuivering in Apeldoorn te maken.

Welke rol speelt Vanderkamp?

Vanderkamp neemt een behoorlijk gedeelte van de inlaat van de zuivering over. Dit om ervoor te zorgen dat Hollander Techniek veilig de nieuwe regeltechniek kan installeren.

Deze pompen besturen we op afstand en als er iets aan de hand is dan sturen de pompen automatisch een melding naar onze storingsdienst zodat problemen tijdig en vaak op afstand kunnen worden opgelost.
- Wilko Konings - Engineer Vanderkamp

Wat maakt dit project zo bijzonder?

De Droog Weer Afvoer (DWA) lijn kan maximaal 6000 m3 per uur verwerken, deze is met 5 pompen gedompeld in een put uitgerust.

DWA Droog Weer Afvoer op de RWZI in Apeldoorn.
DWA

Deze pompen de DWA naar de voorkant van de roostergoedreinigers. Deze roostergoedreinigers kunnen per stuk 3000-3500m3 per uur verwerken. Achter het roostergoedreiniger is een vrij verval naar de zandvang.

RWZI Apeldoorn tijdelijke roostergoedreiniger geplaatst door Vanderkamp pompen.
Duo opgestelde Roostergoed reinigers 6mm doorlaat

Naast de DWA lijn is er ook nog de Regen Water Afvoer (RWA). Deze lijn is uitgerust met twee pompen die beide 2500m3 per uur aankunnen. Zodat bij hevige regenval de verdeling ook door kan gaan op de zuivering.

Regen Water Afvoer op de RWZI Apeldoorn.
RWA

Het eindresultaat in beeld

RWZI Apeldoorn

Dronebeelden project

Wilt u graag meer weten?

Robert van den Dool Projectleider
Projectleider Vanderkamp Robert van den Dool.

Spoed?

Heeft u een urgent waterprobleem? Wacht niet langer, wij staan klaar om u te helpen.